easypay_logo.png

Μπορείτε να ολοκληρώσετε την μεταφορά των χρημάτων μέσα απο το ασφαλέστατο σύστημα της συνεργαζόμενης Winbank.

Πατήστε εδώ Greece-Flag-icon για Ελληνικά ή εδώ English-Language-Flag-1-icon για Αγγλικά

ώστε να μεταφερθείτε στο σύστημα μεταφοράς χρημάτων

 

 payment_greek.gif

 
 
 
 
 
Ασφάλεια


 
 
Η winbank αναγνωρίζει τη σημασία της ασφαλείας των ηλεκτρονικών συναλλαγών και έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με τις πιο σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια της υπηρεσίας www.easypay.gr. Όλες οι πληροφορίες, οι οποίες σχετίζονται με της συναλλαγές σας και τα προσωπικά σας στοιχεία, είναι ασφαλείς και απόρρητες, όπως και σε όλες τις υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς. Τα δεδομένα των τραπεζικών λογαριασμών ή των πιστωτικών σας καρτών είναι αποθηκευμένα μόνο σε κρυπτογραφημένη μορφή στους υπολογιστές και στις βάσεις δεδομένων τις Τράπεζας Πειραιώς, χωρίς άμεση σύνδεση με το διαδίκτυο. Η ασφάλεια των δεδομένων στην υπηρεσία winbank easypay έγκειται επίσης στην δική σας προστασία των κωδικών σας. Δεν θα πρέπει να δίνεται τους κωδικούς σας σε κανέναν. Η υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών του winbank easypay δεν θα σας ρωτήσει ποτέ για των κωδικό ασφαλείας σας. Κάθε επικοινωνία (τηλεφωνική ή μέσω email) στην οποία σας ζητάνε τον κωδικό ασφαλείας σας, θα πρέπει να θεωρείτε ύποπτο. Αν ενημερώσετε κάποιο τρίτο πρόσωπο για τους κωδικούς σας στην υπηρεσία winbank easypay, θα είστε άμεσα υπεύθυνοι για τις συνέπειες. Ακόμα και αν σας έχει υποσχεθεί να σας παρέχει επιπλέον υπηρεσίες ή εξυπηρέτηση, τότε το πρόσωπο στο οποίο θα δώσετε τους κωδικούς σας θα έχει πρόσβαση στους λογαριασμούς σας και τα προσωπικά σας στοιχεία. Αν πιστεύετε ότι κάποιος έχει υποκλέψει τον κωδικό ασφαλείας σας, πρέπει αμέσως να τον τροποποιήσετε, μέσω τις σύνδεσης στην υπηρεσία winbank easypay και αλλάζοντας το στοιχείο αυτό στο «Προφίλ» σας, όπως και να μας ενημερώσετε άμεσα στο 18 28 38 (από σταθερό ή κινητό εντός Ελλάδος) ή στο 0030 210 32 88000 (από το εξωτερικό)

Αναγνώριση Πελάτη
Οι κωδικοί που χρησιμοποιούνται για την αναγνώρισή σας σαν εγγεγραμμένος συνδρομητής είναι δύο: ο Κωδικός Εισόδου (User_ID, που είναι η ηλεκτρονική σας διεύθυνση email) και ο Προσωπικός Κωδικός Ασφαλείας (PIN), τους οποίους καταχωρείτε κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την υπηρεσία winbank easypay σαν εγγεγραμμένος συνδρομητής. Την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία, για τη δική σας ασφάλεια, το σύστημα σας υποχρεώνει να μεταβάλετε τον Προσωπικό Κωδικό Ασφαλείας (PIN). Η υπηρεσία winbank easypay σας δίνει τη δυνατότητα να μεταβάλλετε τον κωδικό ασφαλείας σας όσο συχνά επιθυμείτε εσείς. Επίσης, η εγγραφή σαν συνδρομητής της υπηρεσίας winbank easypay,σας παρέχεται χωρίς χρέωση, και σας επιτρέπει να απολαμβάνετε προσωπική επικοινωνία με τους υπαλλήλους της υπηρεσίας εξυπηρέτησης πελατών του winbank easypay, οι οποίοι θα σας παρέχουν προσωποποιημένες λύσεις, αυξάνοντας το επίπεδο υπηρεσιών προς εσάς. Αν επιλέξετε να πληρώσετε με χρέωση Τραπεζικού Λογαριασμού Τράπεζας Πειραιώς, από εκείνη την στιγμή του login, η ταυτοποίηση του χρήστη όπως και άλλες υπηρεσίες θα εκτελούνται μέσα από τα συστήματα ασφαλείας της υπηρεσίας winbank internet. Σε περίπτωση που επιλέξετε να πληρώσετε μέσω πιστωτικής κάρτας, η υπηρεσία winbank easypay εξασφαλίζει την ασφάλεια των συναλλαγών ρωτώντας πάντα επιπλέον στοιχεία (π.χ. τον τριψήφιο αριθμό ασφαλείας στο πίσω μέρος τις κάρτας), για να εξασφαλίσει την εγκυρότητα της πιστωτικής κάρτας, όπως και την σωστή χρήση από τον καρτούχο.

Υπηρεσίες πιστοποίησης Verified by Visa και MasterCard SecureCode
Οι υπηρεσίες Verified by Visa και MasterCard SecureCode έχουν ως σκοπό να σας προσφέρουν πρόσθετη προστασία όταν εκτελείτε πληρωμές από το web με την κάρτα σας, οποιασδήποτε Τράπεζας κάρτα Visa ή MasterCard και αν χρησιμοποιείτε.
Για την ενεργοποίηση αυτών των υπηρεσιών πιστοποίησης θα πρέπει να έχετε ήδη έναν προσωπικό κωδικό (pin) μόνο για τις πληρωμές στο web, που θα σας έχει δοθεί από την εκδότρια Τράπεζα της κάρτας σας. Στην περίπτωση αυτή, το winbank easypay θα σας ζητήσει να εισάγετε αυτόν τον προσωπικό κωδικό, έτσι ώστε μέσω των υπηρεσιών Verified by Visa και MasterCard SecureCode να πιστοποιηθεί η ταυτότητα σας κατά τη διενέργεια της on-line πληρωμής σας.
Έτσι, όχι μόνο αποδεικνύετε την ταυτότητά σας και το ότι είστε ο νόμιμος κάτοχος της κάρτας στον «αποδέκτη» της πληρωμής, αλλά και προστατεύετε την κάρτα σας από κακόβουλη χρήση της στο web από τρίτους, καθώς μόνο εσείς γνωρίζετε αυτόν τον κωδικό. Για να εντάξετε την κάρτα σας στις υπηρεσίες Verified by Visa και MasterCard SecureCode θα πρέπει να απευθυνθείτε στην Τράπεζα που σας την έχει εκδώσει με τη διαδικασία που αυτή ορίζει.
Αν η εκδότρια Τράπεζα της κάρτας σας δεν συμμετέχει ακόμα στις υπηρεσίες Verified by Visa και MasterCard SecureCode, μπορείτε να συνεχίσετε να κάνετε τις πληρωμές σας στο winbank easypay όπως και πριν.

Εξασφάλιση του Απορρήτου της Μεταφοράς των Δεδομένων
Για την εξασφάλιση του απορρήτου της μεταφοράς των δεδομένων, χρησιμοποιούμε το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL-128bit. Το σύστημα έχει υλοποιηθεί σε συνεργασία με την εταιρία Verisign, η οποία ειδικεύεται σε θέματα ασφαλείας συναλλαγών.

Αυτόματη Αποσύνδεση
Για την ασφάλεια σας, και εάν δεν υπάρξει καμία δραστηριότητα για πέντε λεπτά γίνεται αυτόματη αποσύνδεση από την υπηρεσία winbank easypay. Θα σας ζητηθεί να ξανακάνετε login ή να ξαναπεράσετε τα στοιχεία της συναλλαγής.

Ελεγχόμενη Πρόσβαση (firewall)
Η πρόσβαση στα συστήματα της Τράπεζας (servers) ελέγχεται από firewall, το οποίο επιτρέπει τη χρήση συγκεκριμένων υπηρεσιών από τους πελάτες/επισκέπτες (χρήστες/συνδρομητές) απαγορεύοντας, παράλληλα, την πρόσβαση σε συστήματα και βάσεις δεδομένων με απόρρητα στοιχεία και πληροφορίες της Τράπεζας.

Κλείδωμα Κωδικών
Σε περίπτωση που εισάγετε τρεις φορές λάθος τον Προσωπικό σας Κωδικό Ασφαλείας (PIN), τότε το σύστημα για τη δική σας ασφάλεια κλειδώνει τους κωδικούς σας και απαγορεύει την πρόσβασή σας στην υπηρεσία winbank easypay. Για να ξεκλειδώσετε τους κωδικούς σας πρέπει να καλέσετε το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της υπηρεσίας winbank easypay στο 18 28 38 (από σταθερό ή κινητό εντός Ελλάδος) ή στο 0030 210 32 88000 (από το εξωτερικό) και να γίνει πιστοποίηση των στοιχείων σας από κάποιον winbank agent.

Κρυπτογράφηση
Από την έναρξη έως τη λήξη της σύνδεσή σας (on-line session) με την υπηρεσία winbank easypay, όλες οι πληροφορίες και τα προσωπικά σας στοιχεία κρυπτογραφούνται με βάση το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης 128-bit (Secure Sockets Layer - SSL). Η κρυπτογράφηση είναι ουσιαστικά ένας τρόπος κωδικοποίησης της πληροφορίας μέχρι αυτή να φτάσει στον ορισμένο αποδέκτη της, ο οποίος θα μπορέσει να την αποκωδικοποιήσει με χρήση του κατάλληλου κλειδιού. Κάθε φορά που συνδέεστε με την υπηρεσία winbank easypay, όλη η επικοινωνία ανάμεσα στον υπολογιστή σας και τα συστήματα της Τράπεζας κρυπτογραφείται με χρήση κλειδιού 128 bits της Verisign (της πιο αναγνωρισμένης εταιρίας έκδοσης κρυπτογραφικών κλειδιών για τραπεζικές υπηρεσίες). Δηλαδή, κάθε φορά που στέλνετε πληροφορίες προς το σύστημα, ο browser σας τις κρυπτογραφεί πρώτα με χρήση κλειδιού 128 bits και στη συνέχεια τις στέλνει στο σύστημα. Το σύστημα της Τράπεζας αποκρυπτογραφεί πρώτα τις πληροφορίες που λαμβάνει χρησιμοποιώντας το ίδιο κλειδί (που προκαθορίζεται με την έναρξη της σύνδεσή σας με την υπηρεσία) και στη συνέχεια τις επεξεργάζεται. Τα συστήματα της Τράπεζας, σας αποστέλλουν πληροφορίες ακολουθώντας την ίδια διαδικασία κρυπτογράφησης. Ακόμα και αν είστε μη εγγεγραμμένος χρήστης τις υπηρεσίας winbank easypay οι συναλλαγές σας είναι πλήρως ασφαλείς, με τον ίδιο προαναφερόμενο τρόπο.

Απόρρητο Συναλλαγών
Οι ίδιες βασικές αρχές που διέπουν τις κλασσικές τραπεζικές συναλλαγές ισχύουν και στην περίπτωση της υπηρεσίας winbank easypay. Όλες οι πληροφορίες που διαβιβάζονται από τον συνδρομητή στην Τράπεζα είναι εμπιστευτικές και η Τράπεζα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να γίνεται χρήση τους μόνο στο μέτρο που αυτό κρίνεται αναγκαίο στο πλαίσιο των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Μερικά από τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι τα ακόλουθα:
  • Μόνο εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες των συναλλαγών σας και μόνο όποτε αυτό είναι αναγκαίο, π.χ. για τη διεκπεραίωση των αιτήσεών σας
  • Η Τράπεζα δεν αποκαλύπτει τα στοιχεία των πελατών και των συναλλαγών, εκτός αν έχει έγγραφη εξουσιοδότηση από εσάς ή αυτό επιβάλλεται από δικαστική απόφαση ή απόφαση άλλης δημόσιας αρχής
  • Στην περίπτωση που η Τράπεζα χρησιμοποιεί τρίτους για την υποστήριξη των υπολογιστικών της συστημάτων, φροντίζει για την εξασφάλιση του απορρήτου
  • Mπορείτε να ζητήσετε οποιαδήποτε στοιχεία τηρούνται για εσάς καθώς και την διόρθωσή τους σε περίπτωση που μπορείτε να τεκμηριώσετε την ύπαρξη λάθους
  • Για τη δική σας ασφάλεια, θα πρέπει και εσείς να χειρίζεστε όλες τις πληροφορίες που παρέχονται μέσω της υπηρεσίας ως εμπιστευτικές και απόρρητες και να μην προβαίνετε σε οποιαδήποτε αποκάλυψή τους σε τρίτα πρόσωπα.

Προσωπικά Δεδομένα
Σεβόμενοι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, διατηρούμε τις προσωπικές σας πληροφορίες σε έναν ασφαλή κεντρικό διακομιστή "central server". Kατ'εφαρμογή του Ν.2472/1997 "Περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα" τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα όλων των υπαλλήλων, συνεργατών, πελατών και προμηθευτών της Τράπεζας Πειραιώς τα οποία περιέρχονται σε γνώση της στα πλαίσια της εργασιακής σχέσης ή της σχέσης συνεργασίας ή συναλλαγής, καταχωρούνται σε αρχείο δεδομένων και δύνανται να διαβιβάζονται περαιτέρω στην Ελλάδα ή το εξωτερικό με την προϋπόθεση ότι η τήρηση αρχείου και η διαβίβαση των στοιχείων του πραγματοποιούνται πάντοτε σύμφωνα με τους επιχειρηματικούς σκοπούς της εταιρείας και του Νόμου. Αν θέλετε επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 18 28 38 (από σταθερό ή κινητό εντός Ελλάδος) ή στο 0030 210 32 88000 (από το εξωτερικό).  

 

phone-icon Τηλ. +30 27210 77595 Email-iconΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.